Vuoden 2009 pyöräkisasarja starttasi taas ensimmäisenä Vapun jälkeisenä sunnuntaina. Normikisoja oli 16 ja pitkiä kolme. Osallistujia pyöräkisoissa oli kauden aikana 14 eli neljä vähemmän kuin edelliskesänä. Uusia polkijoita oli vain yksi. Aktiivipolkijoita voidaan laskea olleen kahdeksan, jos alarajaksi asetetaan kuusi ajettua kisaa. Keskiarvo normikisojen osallistujamäärässä oli 6,9/kilpailu ja se jäi yli yksi osallistujaa kahdesta edelliskaudesta.

Kauden neljässä ekassa kisassa Janne saavutti kolme voittoa ja Mikko yhden. Eero ehti kolme kertaa kolmen joukkoon ja alkukauden yllättäjä Tuomas oli kerran kolmas. Perinteinen alkukesän kärkimenijä Juhani saavutti kaksi podiumpaikkaa ja Jorma yhden. Viisi polkijaa ajoi kaikki kauden neljä ekaa kisaa. Pistetilanne muodostui tässä vaiheessa seuraavaksi:

12.Veikko Toivonen 1 kilp. 6pst.

Kauden toisen neljänneksen suvereeni hallitsija oli Eero, joka voitti kaikki neljä kisaa. Eeron voittoputken arvoa nostaa se, että Mikko oli kahdesti mukana kisoissa. Hän saavutti sijat kaksi ja kolme. Janne jatkoi hyvää kauttaan kolmella kakkossijalla ja yhdellä kolmossijalla. Ari nousi tässä vaiheessa kärkikamppailujen tuntumaan ollen kahdesti kolmas. Kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa Ramille hävinnyt Keijo alkoi nyt voittamaan Ramia säännöllisesti. Tällä neljänneksellä neljä polkijaa ajoi jokaisen kisan. Pistetilanne oli seuraavanlainen:

13.Lauri Hyppönen 1 kilp. 10pst.

Kauden kolmas neljännes oli kauttaaltaan aika vaisu. Osallistujia oli vain 5,5/kisa ja kelit oli heikohkot. Yksi kisa jouduttiin ajamaan jopa salamoiden keskellä! Tässä vaiheessa kautta voittoihin pystyivät Janne, Eero sekä Ari, joka voitti Eeron yhden kisan loppukirissä. Jakson kaikki kolme kisaa ajoivat enää Eero, Ari ja Keijo, jonka peräkkäisten kisojen putki kasvoi jo 14:ään! Pistetilanne näytti tältä:

10.Veikko Toivonen 3 kilp. 30pst.

Kauden viimeiseen neljännekseen saatiin taas hyvin väriä. Aluksi sitä toi Keijo, joka nousi kamppailemaan kisoissa aivan kärkisijoista voittaenkin yhden kisan. Tässä vaiheessa kautta saatiin vihdoin uusi polkija Kai, joka oli oitis kärkipään taistelija. Hän pystyi voittamaan kaksi kisaa. Eero voitti kauden viimeisen kisan uransa toiseksi parhaalla ajallaan ja siten myös koko sarjan. Keijon pitkä osallistumisputki katkesi kauden 15. kisassa, kun etukumi tyhjeni lähtöalueella.