Talvirieha 2011 (18.-19.2.)

Vuoden 2011 Talvirieha pidettiin jälleen muualla kuin Tampereella. Paikaksi oli tällä kertaa arpoontunut Jämsänkoski, josta Mikko ja Rami olivat haalineet majoitustilaa. Rieha alkoi totutusti taas avajaisilla. Keli oli tänä vuonna erittäin kylmää, kun lämpötila laski öisin 30 pakkasasteeseen. Ensimmäisen illan ja oikeastaan koko riehan kantava teema oli Ramin hommat mökin lämmittäjänä. Mökki lämpeni hitaasti, mutta varmasti. Avajaisiltana esiintyi Tuomon ja Keijon uusi bändi - Poistetut elimet. Lisäksi pelattiin pöytälätkäturnaus, jonka finaalissa Janne voitti Riston.

Kisapäivän aamunakin pelattiin pöytälätkäturnaus - samoin tuloksin. Varsinaiset TR-lajit alkoivat klo12 mäenlaskulla Jämsänkosken ammattikoululla. Vajaan 20 sekunnin mittainen rata oltiin tehty osittain kävelytielle ja osittain metsään. Sami voitti kisan ylivoimaisen rattikelkka-ajan turvin. Pulkalla useampi tyyppi laski sekunnin sisään.

7. Risto I. 49,31

Kuten huomaatte niin sijat 2-6 ratkesivat tasaisen kamppailun päätteeksi. Vaikka keli oli periaatteessa kylmä niin aurinko lämmitti kivasti eikä ketään tainnut vielä palella. Nyt oli aika siirtyä mäkihyppypaikalle. Siellä väkeä odotti K4 hyppyri, josta oli turvallista hypätä. Kisaa johti jokaisen kierroksen jälkeen Sami. Vaikka Janne viimeisellä hypyllään siirtyikin johtoon, niin Sami kuittasi omalla viimeisellään uransa ensimmäisen mäkivoiton. Kärkikaksikko olivat omilla metriluvuillaan. Samuli tuli varmasti kolmanneksi ja Tuomo ohitti viimeisellä hypyllään Riston.

Mäkihyppy:

1.Sami M.
2.Janne M.
3.Samuli S.
4.Tuomo K.
5.Risto I.

Tässä välissä alkoi sen verran paleleen, että oli käytävä Nesteellä kahvilla. Sen jälkeen oli hiihtojen vuoro. Kovan pakkasen, jota oli tällä hetkellä 17 astetta, vuoksi hiihdettiin vain yhden kilometrin mittainen kisa vaikkakin pisempi kisa olisi voinut olla hengitykselle helpompi. Alussa kärkeen lähti Sami saaden peräänsä Jannen. Janne pysyi Samin vauhdissa vain 300 metriä, jonka jälkeen Ari sai Jannen kiinni. Sen jälkeen tämä kaksikko hidasteli niin paljon, että Samuli sai heidät kiinni. Taaempana Risto tuli rauhalliseen tahtiinsa ja hänen takanaan Eukka vieläkin rauhallisempaan tahtiin.

Sami voitti kisan ylivoimaisesti ja otti päivän kolmannen voittonsa. Janne voitti Arin loppukirissä ja Samuli tuli neljänneksi. Taaempana ei tapahtunut sijoitusmuutoksia lopun alamäkiosuudella. Tänäkin vuonna pariviestin parit muodostettiin kunujaoilla. Eukka valitsi Samin ja Risto Jannen. Pariviestin eka mutka oli jännää taistelua, mutta sen jälkeen Jannen ja Riston joukkue oli pelinsä pelannut. Voitostakaan ei muodostuntu aivan tiukkaa kamppailua, toisin olisi voinut käydä ellei Ari olisi ensimmäisellä omalla osuudellaan hiihtänyt harhaan. Siinä saattoi mennä ratkaisevat kaksi sekuntia, mutta se on sellaista.